måndag 24 september 2007

Öl

Öl, denna gudars dryck. Drycken som skapades i syfte att göra gemene man berusad och med nästan 100 procent garanti lyckas den. Det finns ju förstås de som inte kan dricka sig berusade på öl, men det finns också dem som kan dricka sig berusade på lättöl. Som foster exempelvis.

Öl finns, tro det eller ej, i många smaker färger och buteljer. Det kan vara lite förvirrande men en tumregel är att om det inte smakar öl så kan det vara något annat. Det kan dock vara öl likväl. En mycket sjuk människa har nämligen kommit på fruktöl. Ett tips när du ska köpa öl som smakar frukt är, låt bli.

Öl finns även i olika styrka, sk. alkoholprocent. Det finns många olika sätt att se på det hela. Förr i världen var det uppskattat med stark öl på en sisådär 7,2 procent. Lite senare kom man på att det är äckligt med så stark öl och enades att man kanske ska hålla sig lite lägre om man är en ölsnobb. Man brukar hamna på en styrka mellan 5 och 6 procent. Men som med alla andra regler finns det undantag. Undantaget heter Trappist-öl som smakar frukt och är starkt så in i helvete. Varför det är så starkt är en av mina absoluta favorithistorier. Munkarna som gjorde ölet hade lov att dricka ett visst antal stop om dagen och var av den anledningen konstant packade. Det såg ju inte så bra ut och påven bestämde sig för att sätta stopp på det genom att dra ner antalet stop munkarna fick dricka per dag. Munkarna löste detta genom att hissa upp alkoholstyrkan till en sisådär 15 procent.

Systembolagets billigaste öl är Harboe Grön och smakar som något man hittar under bilens vinterdäck. Men det finns ett annat öl för 8,90 som smakar som att kyssa prinsessor utan herpes. Det heter kort och gott 5,2'an och gör en ganska full för en jävligt billig peng.

Fulkultur vill även passa på att nämna att Lidl har skitfin och billig trefemma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Öl, e gott ibland.
Och Harboe smakar inget vidare.

Anonym sa...

Hejsan, nu har jag lite nya myter.
Kom gärna förbi och titta
MVH
Kristina

http://www.myter.blogg.se

Unknown sa...

Soft läsa om bärs. Det är ju mest så att jag dricker den..

Johanna sa...

All öl i Sverige smakar precis likadant. Det är min mening.